Post your Crash Reports when you start the game here

If you want to contribute to fix the issues of Dangerous Rays this place is for you
rezur
Technical Community Manager
Technical Community Manager
Posts: 16
Joined: Thu Apr 17, 2014 6:41 am

Post your Crash Reports when you start the game here

Post by rezur » Tue Apr 29, 2014 8:52 am

In order to help us eradicate the last crashes when you start the game we need players that still have crashes to post here about them. Please explain what happens (or not happens) when your game crashes, give us your hardware configuration and OS specs also, it'll help us figure out compatibility issues. Make sure to use the last Alpha released.

NB : We only talk about the crashes that prevent you from even launching the game, crashes during a game don't count. Thank you.
How to write a good bug report : viewtopic.php?f=17&t=82

User avatar
Jolhan
Posts: 4
Joined: Tue Apr 22, 2014 12:44 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by Jolhan » Sun May 04, 2014 11:58 am

Hi, I got exactly that problem; I launch the game (in administrator mode), charging, black screen with mouse pointer on midle of it and few seconds later it just returns on the desktop, without any message or window opened..

My pc (i know it's a laptop):

(and sorry for the french in it, i just copy-paste from a french site)

windows 8 (x64)

Intel Core i7 3630QM Cadencé à 2.40 GHz
Nombre de coeurs: 4 physique(s), 8 logique(s)
Socket: Socket 988B rPGA

4 Go de mémoire totale de type DDR3
Timings mémoire: 11.0 clocks-11 clocks-11 clocks-28 clocks-1 TT
Barrette Samsung de 4 Go
Fréquence maximale: 800 MHz
Bande passante: PC3-12800

NVIDIA GeForce GT 630M
Intel(R) HD Graphics 4000
Version DirectX installée: 11.0

I guess i should put more RAM in the laptop.
Anyway, i hope i will be able to try that game one day ^^
thank you, bye.

User avatar
OldSnake
Dev Team
Dev Team
Posts: 443
Joined: Fri Feb 07, 2014 3:42 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by OldSnake » Sun May 04, 2014 2:58 pm

Hello Jolhan,

The problem is that your PC probably choose the intel graphics chipset instead of your GT630m to run the game.

You need to go in your NVidia Config pannel and force the usage of the NVIDIA GeForce GT 630M GPU for Dangerous Rays.

Let me know if you want to know the details about this procedure.
Dangerous Rays main developer and Lonely Bits Games director. http://www.lonelybitsgames.com

User avatar
Jolhan
Posts: 4
Joined: Tue Apr 22, 2014 12:44 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by Jolhan » Mon May 05, 2014 6:07 am

It's working perfectly... Many thanks!

And now i know why I lagged so much on Dayz ^^

VieCruelle
Posts: 1
Joined: Wed May 07, 2014 1:22 am

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by VieCruelle » Wed May 07, 2014 1:33 am

Launched as administrator, goes to black screen then back to desktop after a few seconds with no message.

Windows 7 Home Premium 64-bit
AMD FX(tm)-8120 Eight-Core Processor
8.00 GB Dual-Channel DDR
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-990FXA-UD3 (Socket M2)
GeForce GTX 550 Ti SLI Enabled

User avatar
OldSnake
Dev Team
Dev Team
Posts: 443
Joined: Fri Feb 07, 2014 3:42 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by OldSnake » Wed May 07, 2014 10:21 am

Hello VieCruelle,

Have you installed the complete alpha 1 version then the alpha 7 update ?
Dangerous Rays main developer and Lonely Bits Games director. http://www.lonelybitsgames.com

edsaks
Posts: 4
Joined: Sun May 25, 2014 7:16 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by edsaks » Sun May 25, 2014 7:43 pm

Hi !

I bought the game yesterday to enjoy the alpha 10 but the game crash at launch :(

I tried to install the alpha 1 and then alpa 10, I'm not sure I did it well...

Here are some information that could be useful :
Spoiler : :
Operating System
Windows 8.1 Professionnel ‎(X64)‎

Processor
Intel Core i7 3630QM clocked at 2.40 GHz
Number of cores: 4 physique(s), 8 logique(s)
Processor socket: Socket 988B rPGA

Motherboard
Micro-Star International Co., Ltd. MS-16F3 REV:1.0
Bios version: E16F3IMS.10U

Chipset
Northbridge : Intel Ivy Bridge
Revision ID: 09
Southbridge : Intel HM77
Revision ID: 04

Memory
8 GB total memory type DDR3
Memory timing: 11.0 clocks-11 clocks-11 clocks-28 clocks-2 TT
Memory chip Kingston from 4 GB
Maximum frequency: 800 MHz
Max bandwidth: PC3-12800
Memory chip Nanya Technology from 4 GB
Maximum frequency: 800 MHz
Max bandwidth: PC3-12800

Graphics card
Intel(R) HD Graphics 4000
DirectX version installed: 11.0
NVIDIA GeForce GTX 675MX

Harddrive
Harddrive WDCWD7500BPKT-22PK4T0 from 698.64 GB SATA II
Firmware: 01.01A01
SATA version: SATA Rev 2.6
Serial number: WD-WXL1E....
HDD Temperature: 30 °C
Power time: 955 hours
SSD KINGSTONSV300S37A120G from 111.79 GB SATA III
Firmware: 506ABBF0
SATA version: SATA Rev 2.6
Serial number: 50026B72350F.....
HDD Temperature: 29 °C
Power time: 964 hours

Network
TAP-Windows Adapter V9
Adapter type: ethernet
Carte virtuelle directe Wi-Fi Microsoft
Adapter type: IEEE 802.11 wireless

Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230
Adapter type: IEEE 802.11 wireless
VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter
Adapter type: ethernet
Software Loopback Interface 1
Adapter type: Loopback
Multimedia cards
Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller

Thanks a lot :)

User avatar
OldSnake
Dev Team
Dev Team
Posts: 443
Joined: Fri Feb 07, 2014 3:42 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by OldSnake » Sun May 25, 2014 7:53 pm

Hello edsaks,

You need to specify in your Nvidia Control panel that you want to use your NVIDIA GeForce GTX 675MX instead of your Intel HD chipset.

If you don't know how to do this please contact me at support@lonelybitsgames.com

Thanks
Dangerous Rays main developer and Lonely Bits Games director. http://www.lonelybitsgames.com

edsaks
Posts: 4
Joined: Sun May 25, 2014 7:16 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by edsaks » Sun May 25, 2014 8:05 pm

Thanks for your quick answer !

Unfortunatly, I already did it...

I am supposed to install alpha 1, then alpha 10 or directly alpha 10 ?

Thank you !

nvidia config :
Spoiler : :
Image

User avatar
OldSnake
Dev Team
Dev Team
Posts: 443
Joined: Fri Feb 07, 2014 3:42 pm

Re: Post your Crash Reports when you start the game here

Post by OldSnake » Sun May 25, 2014 8:13 pm

Pourrais tu me copier le contenu de ton debug.log qui se trouve dans le dossier documents/DangerousRays de ton ordinateur ?
Dangerous Rays main developer and Lonely Bits Games director. http://www.lonelybitsgames.com

Post Reply